Показване на количката
Количката Ви е празна.

facebook vino-mundustwitter

Абонирайте се за

Wine Friends News
e-mail адрес:


ул. Костенски Водопад 47А



Червено вино Каберне Сов. х Пти Вердо 2012 Midalidare
Увеличи/Zoom


Червено вино Каберне Сов. х Пти Вердо 2012 Midalidare

Цена на брой: 14.89 лв.

Запитване за продукта

Cabernet Sauvignon x Petit Verdot - Midalidare Estate

 

Вкус: Елегантно, сочно, с много добра концентрация. Във вкуса преобладават зрели горски плодове, касис, къпина, пушек. Запомнящ се послевкус и елегантен финал.

Гроздето се бере рано сутрин в малки касетки по 10-12 кг и се охлажда в хладилна камера за 24 часа при температура 7-12 градуса. След охлаждането гроздето се сортира ръчно на сортировъчна лента, като се премахват всички некачествени зрънца. От сортировъчната лента гроздето се изсипва по гравитационен път в неръждаем съд с обем от 500 до 5000л. Престоява около 10 дни на ниска температура, като всекидневно се притискат зрънцата с цел гроздовия сок да усвои аромат и цвят от ципата. Процесът се нарича студена мацерация. Следва повишаване на температурата и засяване с дрожди. Тече ферментация за 10-тина дни, като на всеки няколко часа се прави обливане. След приключване на ферментацията виното остава 10-15 дни в същия съд. Пресова се нежно, за да се отдели вече готовото вино и се мести в 225 л френски дъбови бъчви. Засява се с бактерии и започва ферментация при постоянна температура от 22-24 градуса, която спомага за омекотяване на вкуса. Престоява от 10 до 12 месеца в бъчвата. Следва бутилиране.